X

Derfor bør du være nysgerrig

Foredrag og debat med Simon Axø

Torsdag den 10. oktober kl. 19.00

Brabrand Sognegård, Engdalsvej 1

Entré: 75 kroner

Vi kan være nysgerrige på mange måder. Når naboen får ny bil, når der kommer en kendt foredragsholder til byen, eller når vennerne har været på rejse.

Men dét at være nysgerrig er også en af hjørnestenene, i det vi kalder dannelse. Vi vil gerne blive klogere, og vi spørger os gerne frem, når noget undrer eller optager os. Nysgerrighed kan ikke skabes eller læres, men det er vores uhøjtidelige indgang til dannelsen.

Forstander Simon Axø, Testrup Højskole indleder SamtaleSalons første sæson med at indvie os i, hvad nysgerrighed gør ved os.

Vi får en god snak om nysgerrighed og Simons oplæg over en let anretning med tapas og vin. Hvorfor er vi nysgerrige? Hvornår har vores nysgerrighed gjort os mere dannede? Og føler vi os mere dannede, når vi har fået stillet vores nysgerrighed?

Vi afslutter aftenens emne med en lille runde, hvor vi kan stille spørgsmål til Simon. 

 

SIMON AXØ 

Født 1981. Forstander. Cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag fra Aarhus og Københavns Universiteter. Har tidligere undervist i Politisk Teori og Idéhistorie på Statskundskab på Københavns Universitet. Simon medvirker jævnligt i radio- og tv-programmer om filosofiske emner og er en engageret stemme i den offentlige dannelsesdebat som foredragsholder, debattør, klummeskribent mv.